Tuesday 5 January 2010

Hürriyet Fablamaca'nın İzinde

[Hurriyet is following Fablamaca's foot steps] English readers, please go to the bottom!

Geçtiğimiz günlerde internette yeni yılda yapılan havai fişek gösterilerine dair bir kaç fotoğraf ararken Hürriyet Gazetesi'nin internet sitesinde yer alan "Max Foto Galeri" adında ilginç bir bölümle karşılaştım. "Son 10 Yılın En Yakışıklıları", "Bikiniyi En İyi Taşıyan Kızlar", "En Kusursuz 100 Vücut", "Ruslar İçin Soyundu", "Lindsay Lohan Baştan Çıkarıyor" gibi değişik ve ilgi çekici başlıklar altında fotoğraf koleksiyonları barındıran, güzide bir bölüm.

Bu albümlerden birisi özellikle dikkatimi çekti. 16.12.2009 tarihinde yayınlanan albümün başlığı "Düşük Bel Giyenler" idi! Derhal tıklaya, tıklaya kontrol ettim ve gördüm ki Hürriyet en doğrusunu yapıyor, Fablamaca'nın izinden geliyor!
Yukarıdaki bağlantıya tıklayarak da gözlemleyebileceğiniz üzere 16.12.2009 tarihinde "Düşük Bel Giyenler" ismiyle derlenen koleksiyon, benim şahsen 08.10.2009 tarihinde yayınladığım "Götümüz Açıkta Geziyoruz" isimli fotoğraf koleksiyonumla tamamen aynı konsepti taşımaktadır. Tesadüf işte!

Şaka bir yana, "Götümüz Açıkta Geziyoruz" u beğenenler oldu, beğenmeyenler oldu. Aslında çok da abartılacak bir konu değil, 3-5 çatal fotoğrafı, hepsi bu. Yaptığım çalışmanın doğruluğu, yanlışlığı tartışıladursun, Hürriyet gibi büyük bir gazetenin dahi böyle bir foto albüm sunmuş olması beni hem şaşırttı, hem sevindirdi. Hürriyet beni kopyalamış falan diyor değilim, yanlış anlaşılmasın.

Bu garip tesadüfü sizlerle de paylaşmak istedim. Buyrun, iki çalışmayı da izleyin, yorumlarınızı esirgemeyin.

Tıkla: Düşük Bel Giyenler
Tıkla: Götümüz Açıkta Geziyoruz

Hürriyet, Fablamaca elele!

Saygılar, sevgiler;
fab

-----------------------------------------------

Couple days ago I found a photo gallery called "Max Foto Galeri" in one of Turkey's biggest newspaper's web page.

One of the albums in this web page was called "People Who Wear Hipsters" and ofcourse it immediately drew my attention as I recently published a photo collection about people who wear hipsters! After a little observation I saw 'Hurriyet' did exactly what I had done. Hurriyet is following my foot steps!

As you can see through the link above, the photo album "People Who Wear Hipsters" which published on 16.12.2009 has exactly the same consept with my photo collection "Over Exposed" which was published on 08.10.2009. What are the odds?!

Anyway. What I'm saying is, some people liked "Over Exposed", some didn't. There is nothing to argue about it. However, seeing exactly the same consept I used, being used by one of the biggest newspaper in Turkey was surprising and also delightful. I'm not saying that they copied me, don't get it wrong.

I just wanted to share this funny coincidence with you. You may watch both collections. Please don't hesitate to leave a comment.

Click: People Who Wear Hipsters
Click: Over Exposed

Thanks for reading;
fab

1 comment:

Ceren =) said...

tesadüf işte =) ama dikkatimi çekti de hürriyetteki fotolarda yer alanlar ya tanga giymiş ya bişey giymemiş =D yani fotolar biraz daha çarpıcıydı fatih abicim =D acaba paçalı don modası başlatsak bu fotolar ne hal alırdı diye de kafama bişey çarpmadı diil =D şort+paçalı don mini etekli elbiseyle (ismini bilmiom o kısa şeyin =D) tayt ikilisi gibi bi akım yaratılabilinir mi acabaa =D

Related Posts with Thumbnails