Sunday 27 July 2008

Londra'dan canlı canlı

Neredeyse 5 aydır İngiltere'de ikamet etmekteyim sevgili fabırcıklar. Dedim ki niye canlı canlı göstermiyorum buraları. Hem yazıların uzunluğundan şikayetçi olanlar için de kolaylık olur bu hafta. =)

Londra'dan 2 tane video getirdim bu hafta sizin için. Taze taze! Dün kendi elcağızlarımla çektim...

Tabii videolardan önce mevcut yeni durum hakkında iki kelam etmek lazım. En son karar verdiğim üzere size mümkün olduğunca videolarla burayı göstermeye çalışacağım. Hem belki sizi özendiririm biraz, buralara gelmeye karar verirsiniz. Ne kadar iyi niyetliyim değil mi? Her zaman okurumu düşünüyorum!..

Londra fotoğraf çekmek için harika bir şehir. Gökyüzü her daim güneşli olmasa da şehrin kendisi hep renkli, tam renkli... Bunun yanında bazı yerlerde fotoğraf yetersiz kalıyor, çünkü Londra sokak sanatları konusunda uçsuz bucaksız bir şehir aynı zamanda. Şehir merkezinde her köşe başında, her alt geçitte bir müzisyen, bir performans sanatçısı görmek mümkün... Eh söz konusu performanssa, az da olsa video teknolojisinin yardımına ihtiyacımız var sanırım.

Çok ilginç şeyler olmayabilir videolar. Sadece buradan, benim gözümden görünenler. Çok da gözümüzde büyütmemek lazım.

TOWER BRIDGE

İşte fablamaca tarihinin ilk "bizzat ben çektim" tarzı videosu: Tower Bridge!

Tower Bridge, yapımı 8 yıl sürmüş, 1894'te hizmete açılmış bir açılır kapanır köprü. Bu şekilde bakınca pek büyük bir olay yok aslında. Zira bizim Galata Köprüsü'de gayet açılır kapanır bir köprüdür Haliç üzerinde. (Videoda Unkapanı köprüsü demişim ben. Olur öyle...) Gel gör ki mimari muazzam. Pek tabii Londra'nında simgelerinden biri Tower Bridge. Silüetinin de bir parçası.

İşte fab, dün sizin için oradaydı ve köprüyü açılırken görüntüledi sizler için. Buyrun:



Gördüm, çektim, paylaştım... Budur!


LONDRA'DAN SOKAK SANATLARI

Benim sizinle en çok paylaşmak istediğim videolar bu tür olacak genelde. Sokakta yürürken çok başarılı şovlarla karşılaşabiliyorsunuz Londra'da.

"Londra'dan Sokak Sanatları" için ilk konuğumuz, çanak çömlekle kendi ritim şovunu yapan bir sokak sanatçısı. Bu sefer fablamaca için çalıyor! (Tabii o bunu bilmiyor...)



Sanatçımız için bir alkış!..


THAMES NEHRİ KIYISINDA...

Dünkü gezimiz sırasında uzunca bir yürüyüş yaptık Thames Nehri kıyısında. Charing Cross'ta trenden atlayıp, Embankment'den nehri geçip "Queen Walks" boyunca doğuya doğru yürüdük. Ta ki Tower Bridge'e ulaşana kadar. Tabii ki ben 100'ün üzerinde fotoğraf çektim. (125'ymiş tam olarak.) Nehir boyunca çok güzel mekanlar vardı. Bunlardan biri özellikle dikkatimi çekti:


Bu Yunan mekanı, kısıtlı yer ve küçük masalarla ilgili sorununu, tabakları üstüste servis ederek çözmüş. Yunanistan'da yaygın bir yöntem midir bilemiyorum ancak ben ilk kez gördüm. Bana pek kullanışlı gözükmese de dikkat çekici olduğu kesin. Mekandaki yoğunluk da sistemin çalıştığını gösteriyor gibi aslında...

GÜNÜN FOTOĞRAFIMSILARI


Fab, Londra'dan bildirdi...

27.07.2008 / 18:27 / pazar / mayfield / oda / masa / kucak üstü
/ tabak - avokado ezmesi
/ winamp / shoutcast radio / led zeppelin - the ocean

3 comments:

Unknown said...

Emeğine sağlık canım benim!...çok güzel olmuş

fab said...

saol canım benim! o senin güzelliğin. =P

konuk olcam yakında sana!..

Anonymous said...

NERDEEE ESKİ LONDRA...PEEH

Related Posts with Thumbnails